Archive for marts, 2016

Velkommen til !!!

tirsdag, marts 22nd, 2016

I starten af februar begyndte der nye studerende på bioanalytikeruddannelsen.

Det betyder, at nogle af jer snart vil møde endnu en omgang nye videns søgende og nysgerrige unge studerende ude på jeres arbejdspladser.

Det kan til tider i en travl hverdag være svært at finde overskud og kræfter til at dele sin egne erfaringer og sin viden ud, men det vil for faget og vores studerende (fremtidige kollegaer) betyde rigtig meget.

Når de studerende første gang træder ind af døren, på netop det laboratorie du arbejder, kan det være deres første erfaring med arbejdslivets ”voksne” udgave.

En del af oplæringen kan derfor være at fortælle og guide de studerende om, hvordan man agerer på jeres arbejdsplads.

De studerende er eksempelvis fra deres opvækst og dagligdag vant til at kommunikere meget, og de bruger i stort omfang mobil, PC og andre elektroniske gadgets. De studerende er vant til at håndtere denne brede kommunikation og det, der for nogle kan virke som at være fraværende eller distraherende, er for mange studerende en naturlig del af at multitaske.

Et sådanne eksempel på mødet mellem de unge studerende og arbejdspladserne og deres kultur vil være et oplagt tema at tage en dialog med de studerende om. Har arbejdspladsen nedskrevet retningslinjer på dette område, er det en fint at introducere disse for de studerende, så misforståelser ikke opstår.

Danske bioanalytikere har lavet en folder om netop mødet mellem arbejdspladserne og de studerende og omvendt. Der er gode råd og inspiration, til hvordan de ansatte på laboratoriet og de studerende kan få størst udbytte ud af mødet med hinanden.

Jeg vil opfordre jer til at læse pjecen, som kan finde på www.dbio.dk, og byde de mange nye studerende velkommen for de er kommende kollegaer. Pjecen kan også rekvireres ved at rette henvendelse til dbio@dbio.dk.

I ønskes alle en rigtig god påske.

De bedste hilsner fra Katja

(mere…)