Archive for december, 2012

Synlighed

tirsdag, december 18th, 2012

Af Camilla Bjerre

Kære medlem

Ikke sjældent hører jeg medlemmer ytre, at dbio bør være mere synlig.

Samtidig viste medlemsundersøgelsen blandt andet, at jo flere gange et medlem er i kontakt med dbio, jo mere tilfreds er hun.

Ved at tænke disse to elementer ind i samme ligning, kan der komme et meget positivt resultat ud. Hvis dbio inviteres oftere på besøg på laboratorierne, bliver dbio mere synlig, OG vigtigst af alt - medlemmerne bliver mere tilfredse.
dbio må ikke bare møde op på laboratorierne, og er derfor afhængig af, at medlemmerne inviterer. Besøget kunne handle om, hvad vi arbejder med til daglig. Eller om dbio’s holdninger til emner, der er relevante for jer. Eller om, hvorfor det egentlig er så vigtigt at være medlem. Eller om, hvordan I kan få indflydelse på, hvad vi ”går og laver”.
Der er rigtig mange vinkler – det kommer faktisk helt an på, hvad I har lyst til.

Jeg har tilbudt besøg før, og har også været rigtig mange steder i landet. Hver gang håber og tror jeg på, at medlemmerne (og måske også ikke-medlemmerne) føler, at de har haft lejlighed til at spørge mig om det, der ligger præcis dem på sinde. Webshoppen stammer for eksempel fra et medlemsbesøg, og lige nu sælges der i gennemsnit et produkt om dagen til medlemmerne, hvilket må siges at være et hit.

Til slut vil jeg slå fast, at intet laboratorium er for lille til besøg – det er jeg nemlig tidligere blevet spurgt om. Jeg kan sagtens slå flere besøg sammen, og uanset om jeg møder et eller flere medlemmer på en tur, så er det hele turen værd. For så har jeg i hvert fald besøgt dét medlem, der spurgte, om jeg ville komme.

Du kan skrive til mig på cbj@dbio.dk, hvis vi skal finde en dag.

Jeg glæder mig til at se besøge jer!

God jul og godt nytår

Mange hilsner fra Camilla

Lederrådsmøde resulterer i julekagebagning

tirsdag, december 11th, 2012

af Martina Jürs.

Kære medlem,

Hvordan får man energi og inspiration til julekagebagning?

Første møde i lederrådet i Danske Bioanalytikere var et boost af energi, tillid og idegenerering. 2 afdelingsbioanalytikere, 5 ledende bioanalytikere og jeg kommenterede på dbios mål og visioner set med ledernes øjne. Det blev til mange opgaver krydret med kongresforslag,  der skal arbejdes med de næste 3 år. ”Lederrollen i forandring” skal være den overordnede paraply for arbejdet i lederrådet. Det er vigtigt, at lederne bliver ved med at være medlem af dbio, så vi fortsat kan drage nytte af at være en helhedsorganisation. Som ledende bioanalytiker Lisbeth Holde sagde: ”Som leder skal man være aktiv i dbio, for at blive set af dbio.” Dette er helt klart noget, dbio skal forholde sig til, og have fokus på, hvordan vi får inddraget flere ledere i arbejdet og udviklingen af dbio.
Lederforum og Ledertemadag i foråret blev også vendt, og de to dage med fokus på sammenhæng på tværs af sektorer, ledelseslag og afstande, glæder jeg mig meget til.

Efter sådan en dag sammen med medlemmer med inspirerende tanker og konkrete ideer, så bliver jeg helt høj. Så efter mødet gik turen hjem til Ålsgårde fyldt med energi og glæde, som blev brugt på at bage vaniljekranse.

God jul til alle.

Med venlig hilsen

Martina