Archive for august, 2010

Vi er stadig for få

onsdag, august 18th, 2010

Af Camilla Bjerre

Danske Bioanalytikere har fået en henvendelse fra et medlem, der følte sig godt og grundigt trådt over tæerne af en artikel i Berlingske Tidende. Og det kan jeg udmærket forstå.

Hun havde nemlig læst en artikel, hvor en professor udtaler, at tiden med personalemangel i det offentlige er overstået. Og det, ved vi jo alle, ikke er sandt. Hans udtalelse bygger på antallet af ledige stillinger – og det er selvfølgelig ikke fyldestgørende for at få et billede af den reelle situation. For i det regnestykke mangler jo BÅDE de stillinger, der er blevet nedlagt OG de stillinger, der i øjeblikket er ubesatte, og som ikke bliver slået op til genbesættelse, fordi der er ansættelsesstop.

Det er to meget vigtige faktorer, der faktisk ville have resulteret i et helt andet billede. Nemlig et billede af et offentligt sundhedsvæsen, der udelukkende består, fordi medarbejderne har så stor ansvarsfølelse overfor patienterne, at de knokler derudaf mere end nogensinde før. Bioanalytikere fortæller mig om hverdage uden pauser og hverdage, hvor man kommer hjem efter endt arbejde og er SÅ træt, at man faktisk ikke er til meget andet end blot at gå i seng.

Jeg synes, at det kunne være rigtig interessant at høre fra jer medlemmer, hvordan jeres virkelighed ser ud. Er I på din afdeling undernormeret, og i så fald, hvor stor er procentdelen så i forhold til det antal i burde være? Er det på grund af ansættelsesstop eller nedskæringer?

Husk, at det er muligt at skrive kommentarer blot med dit fornavn, og at andre ikke kan se din e-mailadresse. Man kan derfor være forholdsvis anonym.

Hilsen

Camilla Bjerre

Bioanalytikerne får popstjerne-løn

torsdag, august 12th, 2010

Af Camilla Bjerre

Kære Medlem

At få bioanalytikere omtalt i dagspressen er en svær manøvre, men nogen gange lykkes det alligevel – denne gang blot via kringlede omveje.

Det viser sig nemlig, at den ene del af popduoen Infernal, Paw Lagermann, er kæreste med en bioanalytiker.

Nu siger en talemåde, at dårlig omtale er bedre end ingen omtale, men gælder det nu også for decideret ukorrekt omtale?

Artiklen fra Se og Hør handler nemlig om popduoens administrering af den profit, de har opnået via Infernal.
Paw Lagermann fortæller, at han får det samme sat ind på kontoen som sin kæreste – altså bioanalytikeren, og det oplyses af Se og Hør, at en bioanalytiker får sat 25-35.000 kroner ind på sin lønkonto - om måneden. Hvis hun er medlem af dbio, så er hun mere end velkommen til at fortælle mig, at jeg tager fejl vedrørende hendes løn, men det er i hvert fald ikke hvilken som helst bioanalytiker der får den slags løn – men det er da skønt at drømme!

Hilsner fra

Camilla Bjerre