Archive for maj, 2010

Bioanalytikerstuderendes økonomiske vilkår

fredag, maj 28th, 2010

Af Camilla Bjerre

Kære medlem

Ungdommens Analyseenhed (AUE)har gennemført en undersøgelse af SU-modtageres økonomiske situation. Bioanalytikerstuderende er ikke med i undersøgelsen, men det er til gengæld sygeplejerskestuderende og lærestuderende, så jeg mener, at de vilkår der optræder i undersøgelsen må kunne sidestilles med bioanaytikerstuderendes vilkår. Resultaterne er ikke videre opløftende. Konklusionen er nemlig, at studerende, som ikke har taget SU-lån gennemsnitlig mangler 1000 kr. om måneden. Vel at mærke, når de 6 timers fritidsjob som de studerende i gennemsnit har, allerede er medregnet.

Jeg synes, at det er rigtig ærgerligt for de studerende, at økonomien ikke kan hænge sammen. Vi kender vel alle til, hvor meget økonomiske problemer kan fylde i vores hoveder? Og hvis man så samtidigt skal koncentrere sin tankevirksomhed om studierne, som jo er at betragte som en fuldtids arbejdsuge, så er det forståeligt nok en situation der, ikke sjældent fører til optagelse af studielån.

Jeg kan ikke sige meget mere end, at når Regeringen slår på, at en af hovedvejene ud af den økonomiske krise som Danmark befinder sig i, er uddannelse, så må de studerende da også støttes så meget som muligt undervejs i deres studier. Derfor er jeg rigtig utilfreds med, at den spareplan, som netop er lanceret fra V, K og DF fastfryser udviklingen i SU’en! Endnu færre penge til rådighed hver måned kan få nogle studerende til helt at droppe studierne og andre til slet ikke at komme i gang med et studie, og hvem er tjent med det? Det er der ikke megen fremtidsperspektiv i!
Regeringens forslag er asocial, fordi de mindste indkomster skal betale regningen. At SU’en fastfryses betyder i realiteten, at selv med en lav inflation på 1,5 procent, så vil det betyde, at en en udeboende studerende mister cirka 1.000 kroner i 2011 og 2.000 kroner i 2012 og alle efterfølgende år i forhold til de stigninger vi vil se på mad, husleje osv. Det er simpelten for dårligt, at lade landets fremtidige arbejdskraft betale, når undersøgelsen i forvejen viser, at studerende ikke har nogen penge, og at de stort set ikke kan leve uden at tage lån!

Hilsner fra

Camilla Bjerre

Skal dit arbejde i aftenshowet?

tirsdag, maj 4th, 2010

Af Lotte Gaardbo,

Har I set, at aftenshowet leder efter folk med spændende jobs? Værterne vil tage med på arbejde for en dag. Det synes jeg er en enestående chance for at få bioanalytikerfaget profileret. Vi  arbejder indenfor så mange spændende områder - og tilmed områder som de fleste mennesker ikke er særlig vidende om. Det kunne blive rigtig spændende fjernsyn. Og så kunne det også være med til at synliggøre nogle af de fantastiske opgaver, vi har ansvaret for.  Her fra skal lyde en opfordring: Søg aftenshowet om et besøg på netop din arbejdsplads. Lad dem få syn for sagen og dermed være med til at profilere vores fag.

Læs mere og ansøg på “Tag aftenshowets værter med på arbejde”: http://www.dr.dk/DR1/Aftenshowet/Loest/Efterlysninger/20100421134009.htm

Med venlig hilsen
Lotte Gaardbo