Archive for september, 2009

Ingen gratis ture i Tivoli

fredag, september 25th, 2009

Af Camilla Bjerre

Kære Medlem

Forleden havde jeg et møde med en konsulent fra en anden fagforening vedrørende medlemshvervnings-tiltag. Hun sagde, at hun sammenlignede det ikke at være medlem af fagforeningerne og samtidigt tro, at man kan få hjælp, når man kommer i problemer, med det at ville prøve rutsjebanen i Tivoli inden man har betalt for billetten. For bare lige at se, om det ville blive en god tur. Og faktisk synes jeg, at sammenligningen er rigtig god.
Man kan jo ikke forvente, at hvis man ikke er villig til at betale til, at andre kan få hjælp, så kan man heller ikke forvente, at man selv kan bruge de andres indbetalte penge, hvis man selv som ikke-medlem pludselig står i en situation, hvor man faktisk dårligt kan undvære hjælp fra sin fagforening.
Selvfølgelig skal man som ikke-medlem være oplyst om, hvad medlemsfordelene er, for at kunne træffe sit begrundede valg. Dilemmaet er bare i mine øjne, at hvis man kender til sine medlemsfordele, så er der ingen vægtige argumenter for ikke at være medlem af Danske Bioanalytikere.

Hvad er din holdning til gratis ture i Tivoli?

Venlige hilsner

Camilla

Fra stress til trivsel

fredag, september 18th, 2009

Af Camilla Bjerre

Kære medlem

Vi har nok alle gennem vores arbejdsliv oplevet, hvordan fokus på interesse-emner skifter. Og sådan et skift er sket på arbejdsmiljøområdet. Det drejer sig om den markante fokusering, der tidligere har været på stress. Som du nok har bemærket, så er der sket en drejning mod at fokusere på trivsel. Jeg synes, at det er en rigtig positiv udvikling, eftersom stress omhandler en mindre gruppe personer, hvorimod trivsel omhandler hele personalegruppen.

Trivsel på arbejdspladsen handler om velvære og balance. Vi som mennesker oplever trivsel, når vi har velvære og når der er balance mellem vores ressourcer og de krav vi bliver stillet overfor. På hjemmesiden her kan du læse meget mere om både stress og trivsel, samt hvordan du arbejder konkret med at fremme trivsel på din arbejdsplads.

Venlige hilsner

Camilla Bjerre

NML

søndag, september 13th, 2009

Af Camilla Bjerregotland

Kære Medlem

Jeg er netop vendt hjem fra tre spændende dage på Gotland i Sverige. NML (The Nordic Medical Laboratory group) blev afholdt på Gotland, og 400 bioanalytikere fra de nordiske lande deltog. Der var et tætpakket program med både meget korte foredrag men også mere dybdegående oplæg. Emnerne spændte fra erfarringer fra arbejdet med LEAN til etiske retningslinjer i forskningen på et histopatologisk laboratorium.

Danske Bioanalytikere bidrog blandt andet med oplæg om den netop færdiggjorte rapport om Bioanalytikernes Professionsidentitet, som blev utrolig flot modtaget af deltagerne fra de andre nordiske lande. Selvom rapporten om Bioanalytikernes Professionsidentitet er udviklet på baggrund af bioanalytikerne i Danmark, var der mange tilkendegivelser af, at bioanalytikerne fra de andre nordiske lande kunne genkende dem selv i oplæget. Rapporten kan downloades her, hvis du vil læse mere om, hvem vi bioanalytikere er.

NML kongressen afholdes hvert andet år og går på skift mellem de nordiske lande. I år 2011 skal Danske Bioanalytikere være vært for NML.

Venlige hilsner

Camilla Bjerre

Børn på hospitalet

mandag, september 7th, 2009

Udtryk for personalets hænderAf Camilla Bjerre

Kære Medlem

Jeg er stødt på en hjemmeside af de mere sjældne slags. Den handler om børn på hospitalet, og hvordan de oplever det at være syg. Børn udtrykker jo mange tanker og følelser gennem tegninger, og det er utrolig rørende, at se sin profession beskrevet via tegningerne. Det er klart, at blodprøver fylder meget i syge børns bevidsthed. Kommentaren til en af tegningerne, der viser en blodprøvetagning er: “De siger, at det ikke gør ondt og så gør det ondt alligevel. Jeg kan ikke li’ at få taget blodprøve, fordi de tager alt ens blod, så man ikke har mere tilbage”.

Hvis du har lyst til at se tegningerne kan du følge linket her: boernpåhospitalet

Der er ingen tvivl om, at børn er den patientgruppe, jeg altid har kerret mest om. Hvis barnets første oplevelse med blodprøver (eller andre undersøgelser for den sags skyld) er god, så er der større sandsynlighed for, at næste oplevelse også bliver god.
Det er altid ubehageligt når børn er syge, både for børnene, de pårørende og for personalet på hospitalet. Derfor må det være vores fornemste pligt som bioanalytikere, at sørge for at vi gør oplevelsen så positiv som muligt, selv om det i børnenes øjne er grænseoverskridende ting, vi oftest skal.

Venlige hilsner

Camilla Bjerre