Archive for the ‘kontingent og skattefradraget’ Category

Argument om medlemsskab - kontingent og skattefradraget

onsdag, marts 16th, 2011

Af Camilla Bjerre

Kære medlem

Forleden var jeg til en rigtig god generalforsamling i Danske Bioanalytikeres Region Hovedstaden. Et af emnerne var udviklingen i antallet af medlemmer i Danske Bioanalytikere og jeg tænkte, at den drøftelse kunne være lige så relevant på landsplan, hvorfor du nu kan læse dette blogindlæg.

Lad mig straks slå fast, at der er et helt stabilt antal medlemmer i Danske Bioanalytikere. Cirka 9 ud af 10 på arbejdspladserne er medlemmer. Det svinger selvfølgelig lidt over et år, men kun marginalt. Det vil sige, at Danske Bioanalytikere ikke oplever nogen form for medlemsflugt, som man så ofte kan læse og høre i nyhedsmedierne, at fagbevægelsen er udsat for.

På generalforsamlingen blev der udtrykt bekymring for, hvad det kommer til at betyde for medlemsantallet i Danske Bioanalytikere, at regeringens spareplan, Genopretningspakken, har sat fradraget til faglige kontingenter fra 2011 på maksimalt 3.000 kroner årligt. Forskellen i praksis for medlemmerne af Danske Bioanalytikere er ca. 89 kroner om måneden.
Fra 1. april 2011 nedsættes det ekstraordinære konfliktkontingentet på 100 kr. til det sædvanlige niveau, nemlig 30 kr. Derfor bliver den samlede udgift til kontingent for medlemmerne ikke væsentligt højere end i 2010.

Så hvis du hører en kollega ytre, at han eller hun vil melde sig ud af dbio og ind i de alternative fagforeninger, der i reklamespots slår sig op på, at man hos dem stadig kan trække hele kontingentet fra i skat, så har du nu fakta på plads. Du kan nu fortælle, at det ikke er så galt endda, som der bliver sagt i reklamespotsene.
For jeg mener ikke, at det kun er TR, mig og andre, der dagligt beskæftiger sig med fagligt arbejde i Danske Bioanalytikere, der bør kunne fortælle fordelene ved at være medlem. Mit mål er, at alle medlemmer skal kunne fortælle, hvorfor de er medlemmer. Både til mulige medlemmer – og dem der siger, at de vil melde sig ud. Medlemsskabet er et aktivt valg, man har truffet – og det skal man være stolt af og kunne fortælle andre om.

Selvom medlemsantallet er stabilt, er jeg af den holdning, at man ikke skal hvile på laurbærrene. Derfor er der et grundigt arbejde i gang i Danske Bioanalytikere med at kortægge medlemsfordelene for at hjælpe alle medlemmer med at sætte ord på dem. Det er nemlig ikke altid helt nemt at sætte ord på det, man selv synes er helt naturligt.

Som et led i synliggørelsen af dette arbejde vil jeg i de næste blogindlæg debattere de væsentligste medlemsfordele. Jeg håber du i kommentarfeltet vil komme med din holdning til det jeg skriver eller fortælle om dit vægtigste argument for at være medlem af Danske Bioanalytikere.

Hilsner fra

Camilla Bjerre