Archive for the ‘Tørklædedebatten ruller igen’ Category

Tørklædedebatten ruller igen

mandag, november 22nd, 2010

Af Camilla Bjerre

Søndag d. 21. november rullede debatten i medierne om, hvorvidt patienter kan og må afvise at blive behandlet af muslimske kvinder med tørklæder (hijab), når de bliver indlagt på de danske sygehuse.

Bertel Haarder har nemlig skrevet i et svar, at det er tilladt, at patienter, der er indlagt på et hospital, bliver overflyttet til et andet hospital, hvis patienten ikke ønsker behandling af en kvinde, der bærer muslimsk tørklæde.

I min optik er det fuldstændig uacceptabelt! Sundhedspersonale med eller uden tørklæde leverer et arbejde på hospitalet, der udelukkende bør vurderes på baggrund af kvaliteten af arbejdet, frem for om kvinden bærer hovedbeklædning af den ene eller anden art eller ej.

Sundhedsministeren burde bakke sundhedspersonalet op og i stedet have udtalt, at en ansat ikke bliver bedømt på baggrund af dennes religiøse overbevisning, men udelukkende på baggrund af det arbejde, de udfører.

Som afsluttende bemærkning kan jeg ikke lade være med at undre mig over, at Bertel Haarder kan foreslå, at patienten skal fragtes med ambulance for at blive behandlet på et andet hospital. Netop i disse økonomisk trængte tider for sundhedsvæsnet. Jeg tør slet ikke tænke på, hvad det ville koste i udgifter til ambulance, to reddere, påbegynde ny indskrivning på det andet hospital osv. Alene af den grund, at patienten er imod et tørklæde. Det er da spild af penge!

Hilsner fra

Camilla Bjerre