Archive for the ‘Kongres for bioanalytikere i hele verden’ Category

Kongres for bioanalytikere i hele verden

onsdag, juni 2nd, 2010

Af Camilla Bjerre

Kære medlem

I morgen rejser dbio’s formand og to næstformand til Nairobi i Kenya for at deltage i bioanalytikernes internationale kongres, der afholdes hvert andet år. Der er deltagere fra hele verden, både fra de rigere og fattigere lande. Deltagerne er alle bioanalytikere, henholdsvis valgte fagforeningsrepræsentanter og bioanalytikere, der fremlægger den seneste udvikling indenfor vores herlige fag i form af posters og/eller faglige oplæg.
For mig som valgt repræsentant for bioanalytikerne i Danmark vil jeg have mit fokus på oplæggene om faglig udvikling, indenfor områder, hvor andre lande er foran os. Selvom vi er langt fremme i Danmark, så er der andre lande, som har haft fokus på andre områder, end vi har i Danmark. Og som fagforening er det netop faget der bringer os sammen, hvorfor det er ekstremt vigtigt for mig, at holde mig faglig ajour med de nyeste internationale tiltag og udviklinger.
Derudover vil jeg fokusere på løsningsforslag på den demografiske udfordring, som bioanalytikerfaget i Danmark står overfor. Mange andre landes bioanalytikere står også overfor en skævvridning i både aldersfordelingen og fordelingen af bioanalytikere mellem udkantsområder og de større byer. Med sidstnævnte mener jeg selvfølgelig, hvordan man tiltrækker kvalificeret arbejdskraft til laboratorier, der ligger i områder, hvor der ikke bor lige så mange mennesker som i storbyerne.
Jeg vil også koncentrere mig om, at sparre med de andre politisk valgte indenfor bioanalytikerfaget. Vi står jo overfor de samme problemstillinger i faget og den sparring kan jeg bruge til utrolig meget i udviklingen af dbio. Hvad gør de for deres medlemmer? Hvad gør de for at få nye medlemmer? Hvad tilbyder de deres repræsentanter? Hvordan er deres organisationer opbygget og hvordan fungerer de i dagligdagen? Alt i alt fornyet inspiration, som jeg mener alle faglige organisationer i ny og næ har brug for.

Jeg vil forsøge at skrive løbende her på bloggen, mens kongressen står på. Håber, at du vil læse med?

Hilsner fra

Camilla Bjerre