Archive for the ‘Bekymringer om et offentligt sygehusvæsen under afvikling’ Category

Det er synd for jer, der bliver fyret - det er synd og skam for os alle sammen! (-bekymringer om et offentligt sygehusvæsen under afvikling)

torsdag, januar 14th, 2010

Af Lotte Gaardbo.

Nu er den der igen – sparekniven, og det er igen landets hospitaler, der må stå for skud. Først blev det Herlev, så Rigshospitalet - og så…?
Usikkerheden blandt personalet er stort – jeg føler med jer. Det er uoverskueligt og frygteligt at være den, der er blevet prikket, men man skal ikke glemme, at det også er hårdt, at være den, der går fri.
Det er uforståeligt og uretfærdigt, når man har knoklet med at opfylde ventetidsgarantier, behandlingsgarantier, kræftpakker med mere.
Det er frustrerende, når man har gjort sig umage for at leve op til alle regeringens målsætninger, at man som tak kan risikere en fyreseddel.
Det virker formålsløst og uforudsigeligt, når der tilsyneladende ikke er nogen, der vil tage ansvaret for den groteske situation.
Ens egen ledelse mener, at det er hospitalsledelsen, der har fejlet. Hospitalsledelsen sender fluks bolden videre til regionen, som flugter den direkte til staten. Og så skyder Sundhedsministeren hurtigt bolden tilbage til regionerne. Det må være sådan, det føles at være hovedperson i en Kafka-roman.

Et velfungerende offentligt sundhedsvæsen i verdensklasse – det er Lars Løkkes drøm.
Med det mener han tilsyneladende et ressourcemæssigt udsultet offentligt sundhedsvæsen, understøttet af en blomstrende privat sektor – vel at mærke finansieret af offentlige midler.

Det er uretfærdigt for jer det lige nu går ud over. Det er synd og skam for vores alle sammens lige og frie ret til at blive behandlet i et toptunet offentligt sundhedsvæsen.