Archive for the ‘Find din indre graffitimaler frem!’ Category

Find din indre graffitimaler frem!

mandag, november 30th, 2009

Af Camilla Bjerre

Kære medlem

Hver dag, når jeg er på vej til arbejde går jeg forbi en tunnel, hvor der er graffiti. Et par gange om måneden maler DSB’s personale grafittien over med hvid maling, og dagen efter er der skrevet ny graffiti. I dag, da jeg gik forbi havde graffitimalerne fået endnu et blankt stykke papir at male på, og de havde skrevet: ”DSB taber – skriverne vinder”.

Dette blogindlæg skal nu ikke handle om graffiti eller om, hvorvidt jeg billiger eller ej. Det gør jeg dog ikke – men sikke en ihærdighed de lægger for dagen!

Det fik mig til at tænke på en oplevelse jeg havde fredag aften, da jeg kom (meget sent) hjem fra Årskursus for AMiR’er og TR’er. Jeg sad og slappede af til en serie uden reel interesse, da de i serien pludselig skulle have nogle blodprøvesvar fra laboratoriet. De spurgte hinanden om, hvem der skulle kontakte laboranterne – altså det var det oversætteren skrev, for den engelske betegnelse var rigtig nok.

Jeg ved selvfølgelig godt, at der arbejder mange laboranter på landets laboratorier, men det burde da være bioanalytikerne de refererede til i oversættelsen. Derfor fløj jeg til tasterne og skrev til TV2, og gjorde opmærksom på fejlen. Og så var det jo her til morgen, at jeg stødte på graffitimalerne igen. Tænk hvis vi som faggruppe var lige så ihærdige! Tænk hvis der var kommet måske bare 40 henvendelser på baggrund af den fejlagtige oversættelse.

Det ville da være ikke mindre end fantastisk!

Så derfor lyder min opfordring til jer alle: Find jeres indre graffitimaler frem! Flyv til tasterne, når I opdager, at bioanalytikernes fagbetegnelse bruges forkert.

Venligste hilsner fra

Camilla Bjerre