Archive for the ‘Hvad bliver det nye teknologiske vidunder?’ Category

Hvad bliver det nye teknologiske vidunder?

onsdag, april 7th, 2010

Af Camilla Bjerre

Kære Medlem

I 1899 udtalte direktøren for det amerikanske patentkontor, Charles H. Duell :”Alt hvad der kan opfindes er blevet opfundet.”
Man må sige, at han tog grueligt fejl! Den teknologiske udvikling har siden da stormet hen over hovederne på os alle, og i disse tider er det de færreste mennesker, der ikke har mindst en pc i hjemmet.

Påfaldende nok udtalte Ken Olson, der var direktør for digital equipment corporation i 1977: “Der er overhovedet ingen grund til at noget menneske skulle have en computer installeret i hjemmet.” Det citat viser endnu engang en person, der burde have forstand på sit felt, som tager fejl.

Jeg synes, at det er to meget lærerige udtalelser. Bare fordi man ikke kan forestille sig, at tingene kan løses eller udføres på en anden måde, så bliver man alligevel nødt til at have øjnene åbne for selv de mindste muligheder. Det er nemlig oftest de små tanker og ideer, der fører til de store ændringer.

Når jeg får fortalt historier fra bioanlalytikerne om, hvordan vores herlige fag blev udført for år tilbage, ja… Så er der ikke meget andet at sige, end at den teknologiske udvikling også har vundet indpas i bioanalytikernes verden.

At forestille sig, hvordan vores fag bliver udført i fremtiden kan være en vanskelig, men også tankevækkende øvelse. Kører alle analyser på et og samme apparat? Er specialerne lagt sammen, fordi der skal så få maskiner til at udføre analyserne? Findes mikrotomen endnu? Tager mennesker eller robotter blodprøver?
Spørgsmålene er mange, og kun tiden vil vise, hvordan vores hverdag kommer til at se ud.

Hvordan ser vores fag ud, når du kigger i krystalkuglen?

De venligste hilsner fra

Camilla Bjerre