Archive for the ‘Fra det offentlige til det private?’ Category

Fra det offentlige til det private?

mandag, januar 25th, 2010

Af Camilla Bjerre

Kære Medlem

Jeg har prøvet at finde ud af, hvordan det nu lige hænger sammen med prisforskellen mellem undersøgelser udført på offentlige kontra private hospitaler. Jeg tænker, at det vil være interessant at vide, hvor meget privathospitalerne får for en undersøgelse i forhold til det offentlige, når en undersøgelse ikke kan udføres i offentligt regi. Og det er jo netop relevant i disse tider, hvor offentlige ikke-besatte stillinger nedlægges og bioanalytikere endda bliver afskediget.

En afdeling, der bliver beskåret i antallet af ansatte, er selvfølgelig presset på at kunne nå at udføre alle de undersøgelser de plejer. Det er jo logik for burhøns. Derfor kan alternativet enten blive, at alle løber hurtigere - hvilket for mange afdelinger er utopi, eftersom der allerede produceres maksimalt. Hvor det er muligt er det andet alternativ, at sende nogle undersøgelser til de private hospitaler. Og hvordan er det lige, at jeg kan finde ud af, hvor meget der så “suges” fra det offentlige til det private hospital? Priserne er fuldstændig umulige at opdrive. Og der er sørme ikke mange, de har lyst til at svare på mine spørgsmål.

Alle bioanalytikere jeg har drøftet dette med er overbevist om, at de offentlige afdelingernes budgetter bliver tørlagt af disse analyser der udføres i det private. Og det er jo en rigtig ond cirkel - hvis det altså er korrekt.

Jeg synes, at det ville være rigtig godt at få belyst denne problemstilling, da jeg er blevet opmærksom på, at det ligger flere på sinde. Hjælp modtages gerne på denne blog eller min mail: cbj@dbio.dk, hvis anonymitet er at foretrække.

Venligste hilsner fra

Camilla