Archive for the ‘Bioanalytikerfagets fremtid’ Category

Bioanalytikerfagets fremtid

fredag, januar 8th, 2010

Af Camilla Bjerre

Kære Medlem

Jeg er stødt på en hjemmeside, der virkelig vakte min faglige nysgerrighed!

Den hedder “Destination Fremtiden” og giver et bud på, hvordan verden ser ud i år 2022. Jeg fandt hjemmesiden, da jeg ledte efter nogle udviklingstendenser indenfor det, jeg tror kommer til at præge vores fag i fremtiden, nemlig nanoteknologi.
Hjemmesiden beskriver forskellige temaer, der blandt andet er relevante for bioanalytikere, og jeg kan varmt anbefale den til alle jer, der er nysgerrige omkring vores fags udvikling.

At være på forkant med udviklingstendenserne er jo en måde, vi kan sikre laboratoriernes fortsatte udvikling. Da jeg (som beskrevet i blogindlægene om farlige gamle arbejdsmetoder) bad jer om at melde jeres tidligere uhensigtsmæssige arbejdsmetoder ind til mig, fik jeg også en hel del historie om vores fag med i kølvandet. Det har været enormt inspirerende, eftersom jeg kun kender faget fra 1996 og frem. Og der er jo ingen tvivl om, hvilken rivende udvikling vores fag har været præget af gennem tiden. Og den udvikling er langt fra slut - jeg tror nemlig, at vi kommer til at opleve, at bioanalytikerfaget er et fag, der aldrig vil stå “Stand By”.

Mit bud på fremtiden er som sagt, at nanoteknologi kommer til at spille en enormt vigtig rolle i vores fag, men hvad tror du?

Jeg synes, at det kunne være enormt spændende at drøfte udviklingstendenser her på bloggen, så lad høre….Hvad er dit bud?

De venligste hilsner fra

Camilla Bjerre