Archive for the ‘Farlige gamle arbejdsmetoder - DEL 2’ Category

Farlige gamle arbejdsmetoder - DEL 2

fredag, november 20th, 2009

Af Camilla Bjerre

Kære Medlem

For nogle uger siden bad jeg om jeres hjælp til at indsamle materiale til de farlige gamle arbejdsmetoder som bioanalytikerne havde, før der kom fokus på det sunde arbejdsmiljø. (Se blogindlægget: “Farlige gamle arbejdsmetoder - DEL 1″.) Jeg har modtaget knap 40 beskrivelser - Tusind tak for dem. De var nemlig en uvurderlig hjælp på mødet, der netop har været afholdt med to specialister fra en arbejdsmedicinsk klinik.
Og jeg tænkte, at denne problemstilling er vigtig at følge op på, så I alle kan følge med i, hvor langt undersøgelsen er nået.

Vi besluttede på mødet, at dele undersøgelsen op i to dele. Først skal der startes op med at finde alt, hvad der er lavet af undersøgelser på bioanalytikernes arbejdsområde indenfor emnet. Både i Danmark, men også i de lande vi typisk sammenligner os med, nemlig Skandinavien og Tyskland.

Hvis dette materiale er fyldestgørende til at trække konklusioner ud fra bruger vi selvfølgelig det. For at tænke i den økonomiske besparelse ved at bruge andres materialer.

Hvis det indsamlede materiale ikke er fyldestgørende, foreslog arbejdsmedicinerne, at vi fik hjælp fra en medicinstuderende, der er interesseret i arbejdsmedicin. Han/hun kunne så lave en tilbundsgående undersøgelse. Denne del er selvfølgelig utrolig afhængig af, hvad det koster.

Der er ingen tvivl om, at det er et rigtig vigtigt emne at få undersøgt, men vi bliver også nødt til at skæve til, hvad det koster.

Jeg synes, at løsningsmodellen med de to etaper er en rigtig god ide. Nu bliver det bare, at væbne sig med tålmodighed, for sådanne undersøgelser tager tid, hvis de skal gøres grundigt.

Jeg vil holde jer opdateret via denne blog, når der sker noget relevant i undersøgelsen.

Venligste hilsner fra

Camilla Bjerre