Archive for the ‘NML’ Category

NML

søndag, september 13th, 2009

Af Camilla Bjerregotland

Kære Medlem

Jeg er netop vendt hjem fra tre spændende dage på Gotland i Sverige. NML (The Nordic Medical Laboratory group) blev afholdt på Gotland, og 400 bioanalytikere fra de nordiske lande deltog. Der var et tætpakket program med både meget korte foredrag men også mere dybdegående oplæg. Emnerne spændte fra erfarringer fra arbejdet med LEAN til etiske retningslinjer i forskningen på et histopatologisk laboratorium.

Danske Bioanalytikere bidrog blandt andet med oplæg om den netop færdiggjorte rapport om Bioanalytikernes Professionsidentitet, som blev utrolig flot modtaget af deltagerne fra de andre nordiske lande. Selvom rapporten om Bioanalytikernes Professionsidentitet er udviklet på baggrund af bioanalytikerne i Danmark, var der mange tilkendegivelser af, at bioanalytikerne fra de andre nordiske lande kunne genkende dem selv i oplæget. Rapporten kan downloades her, hvis du vil læse mere om, hvem vi bioanalytikere er.

NML kongressen afholdes hvert andet år og går på skift mellem de nordiske lande. I år 2011 skal Danske Bioanalytikere være vært for NML.

Venlige hilsner

Camilla Bjerre