Archive for the ‘Børn på hospitalet’ Category

Børn på hospitalet

mandag, september 7th, 2009

Udtryk for personalets hænderAf Camilla Bjerre

Kære Medlem

Jeg er stødt på en hjemmeside af de mere sjældne slags. Den handler om børn på hospitalet, og hvordan de oplever det at være syg. Børn udtrykker jo mange tanker og følelser gennem tegninger, og det er utrolig rørende, at se sin profession beskrevet via tegningerne. Det er klart, at blodprøver fylder meget i syge børns bevidsthed. Kommentaren til en af tegningerne, der viser en blodprøvetagning er: “De siger, at det ikke gør ondt og så gør det ondt alligevel. Jeg kan ikke li’ at få taget blodprøve, fordi de tager alt ens blod, så man ikke har mere tilbage”.

Hvis du har lyst til at se tegningerne kan du følge linket her: boernpåhospitalet

Der er ingen tvivl om, at børn er den patientgruppe, jeg altid har kerret mest om. Hvis barnets første oplevelse med blodprøver (eller andre undersøgelser for den sags skyld) er god, så er der større sandsynlighed for, at næste oplevelse også bliver god.
Det er altid ubehageligt når børn er syge, både for børnene, de pårørende og for personalet på hospitalet. Derfor må det være vores fornemste pligt som bioanalytikere, at sørge for at vi gør oplevelsen så positiv som muligt, selv om det i børnenes øjne er grænseoverskridende ting, vi oftest skal.

Venlige hilsner

Camilla Bjerre