Archive for the ‘Hvilken fase af livet står du i?’ Category

Hvilken fase af livet står du i?

mandag, juni 29th, 2009

Af Camilla Bjerre

Kære Medlem

Da jeg forberedte mig til et arbejdsmiljømøde i FTF, blev jeg inspireret til at skrive om mine tanker om det at være i forskellige faser af livet. Der er ingen tvivl om, at man på forskellige tidspunkter i sit liv kan have varierende ønsker til, hvad man godt kunne tænke sig af muligheder for fleksibilitet på sin arbejdsplads.

Der er selvfølgelig den nybagte forælder, der er kommet tilbage efter barsel. Det er oplagt. Og så er der bedstemoderen, der ønsker sig en ugentlig fridag med sine børnebørn. Men hvad med manden i midt 40’erne, der vil træne til Ironman?

Hver især har vi vel egentlig vores helt egne ønsker til, hvad vores arbejdsplads skal udvise af fleksibilitet. Men spørgsmålet er, om vi kan forvente, at vores ønsker indfries?

Samtidig skal vi som medarbejdere jo også udvise fleksibilitet. For eksempel for at vagtplanerne går op i perioder, hvor der er for få til at tage vagterne af den ene eller anden grund.

Jeg mener, at den eneste mulighed for at alle føler sig retfærdigt behandlet er, hvis der på arbejdspladserne udarbejdes en livsfasepolitik der beskriver, hvad man som medarbejder kan forvente og ikke forvente. Åbenhed omkring mulighederne er alfa og omega.

Hvilken fase af livet er du i, og hvilke behov skal indfries for at du føler, at din fase bliver imødekommet?

Venlige hilsner

Camilla Bjerre