Archive for the ‘En fagforening?!’ Category

En fagforening?!

mandag, maj 25th, 2009

Af Camilla Bjerre

Kære medlem

Jeg vil i dette indlæg gøre mig nogle tanker om fordelene ved medlemskab af dbio frem for Kristelig Fagbevægelse.

Kristelig Fagbevægelse (Krifa) omtaler sig selv som en fagforening. Jeg har bare lidt svært ved at gennemskue, præcis hvor faget kommer i spil. Krifa har ingen faglige kurser. De har ingen repræsentanter i bioanalytikeuddannelsernes bestyrelser og ingen kontakt med bioanalytikerstuderende. De har ingen ansatte/valgte bioanalytikere ansat i Krifa’s sekretariat. Jeg kan ikke forestille mig, at Krifa kommenterer på høringssvar om bioanalytikernes uddannelse eller sundhedspolitiske spørgsmål i det hele taget.
Jeg behøver vel ikke at nævne, at dbio er aktiv indenfor alle de ovenstående vigtige faktorer?

Jeg har undersøgt ”foretagenet” nærmere og er blevet opmærksom på, at Krifa ikke har nogen Konflikt-kasse. Altså en opsparring til at betale løn til medlemmerne under en strejke. Krifa har nemlig indgået en aftale om, at de i intet tilfælde må gå i strejke. Og hvad skulle de gå i strejke for? Krifa har jo ikke nogen overenskomst på f.eks. bioanalytikernes område. Forhandlinger med arbejdsgiverne om overenskomsten må jo siges, at være den afgørende grund til at gå i strejke.

Det aller bedste argument for ikke at være medlem af Krifa er for mig, manglen på Tillidsrepræsentanter. TR’en er en utrolig stærk repræsentant for dbio og for dig på arbejdspladsen. TR tilser, at overenskomsten følges og tager affære, hvis dette ikke er tilfældet.

I bund og grund handler dbio vel om det, at mange støtter op om dem der har brug for hjælp af den ene eller anden form. Man kan aldrig vide, om man er en af dem, der får brug for hjælp. Det handler vel om (tør jeg sige det?): Solidaritet!

Hvad er din holdning?   

Venlige hilsner

Camilla Bjerre