Archive for the ‘Har du også brug for 28 timer i døgnet?’ Category

Har du også brug for 28 timer i døgnet?

tirsdag, maj 19th, 2009

Af Camilla Bjerre

Kære medlem

FTF har netop gennemført en undersøgelse af trivselsniveauet ved hjælp af deres FTF-panel. Panelet består af et repræsentativt udsnit af medlemmerne fra deres medlemsorganisationer. 159 bioanalytikere svarede på undersøgelsen. Fem af disse svarede ”Virkelig meget” til spørgsmålet om de følte sig anspændte, nervøse, urolige og havde søvnbesvær eller tænker på problemer hele tiden.

Fem personer er faktisk ret meget, og det havde været rigtig godt, hvis undersøgelsen havde indeholdt spørgsmål, der både var rettet mod fritiden og mod arbejdspladsen. Hvor føler man sig belastet, på hvilken måde og hvorfor?

Hver især kan de fem personer have en følelse af, at arbejdsgivers forventninger overstiger den enkeltes forventninger i forhold til arbejdets indhold og mængde. Det er selvfølgelig en situation, der skal løsnes op for. Og det i tæt dialog med den enkeltes leder på arbejdspladsen.

Jeg kan for eksempel mærke på mig selv, at min evne til at kapere ekstra mængder arbejde i en periode er mindre, hvis jeg samtidigt har påtaget mig for meget i min fritid. Det kan til tider være en svær balancegang. Til gengæld kan jeg også mærke, at jeg kan have mange forskellige bolde i luften rent arbejdsmæssigt, hvis jeg ved, at min mand har helt styr på hjemmefronten. Jeg har altså måtte indse, at døgnet kun har 24 timer – Og det er mig der skal vælge, hvordan jeg vælger at udfylde dem. Et bevidst valg for mig har jo været, at opgive mit arbejde som bioanalytiker og stille op til hvervet som næstformand i dbio. Et tidskrævende, men utrolig spændende hverv.

Hvordan har du sammensat dine 24 timer?

Yderligere inspiration kan du finde ved at søge på stress på dbio.dk.

Venlige hilsner

Camilla