Archive for the ‘En næstformands nytårsfortsæt’ Category

En næstformands nytårsfortsæt

mandag, januar 13th, 2014

Kære medlem

Når jeg har kransekagen i den ene hånd og champagneglasset i den anden, beslutter jeg mig hvert år for et personligt nytårsfortsæt.
I 2011 var det rygestop (startede igen i 2013).
I 2012 var det et vægttab på 5 kg (tabte det lynhurtigt og tog det mindst lige så hurtigt på)
I 2013 var det at skrive og udgive min tredje krimi (den kom ud i april)
I år valgte jeg at sætte motion på skemaet, og jeg cykler ivrigt på min motionscykel (endnu)

Der er ingen tvivl om, at de mål vi sætter for os selv, har mest styrke netop  i det øjeblik, de bliver besluttet. For eksempel har firmaet bag appen Endomondo, hvor brugeren løbende registrerer sin motion, lavet en opgørelse over brugernes motionsvaner. Den viser, i forbindelse med nytåret stiger motions-aktiviteten med hele 40 %. For 18 % ebber træningsiveren dog ud de følgende fem uger efter nytår. Dermed viser undersøgelsen jo samtidig, at hele 82 % holder ved i motionen. Og netop det at holde ved er jo alfa og omega.
Danske Bioanalytikere har fået udviklet et motionsprogram - pausen.dbio.dk/ - for år tilbage med øvelser, der er målrettet medlemmernes arbejdsområder. Øvelser for fx arme, skuldre, nakke, ryg og hænder - netop er de områder på kroppen, hvor vi som faggruppe er mest belastet.
Men når jeg kigger på statistikken over pausen.dbio.dk/, står det klart, at også her er det vanskeligt at fastholde træningsiveren. Når pausen.dbio.dk/ relanceres i fx fagbladet, ses der umiddelbart derefter en markant stigning i antallet af brugere, og over tid falder  antallet igen.
Så hvis du også har besluttet dig for at indføre mere motion i hverdagen, eller hvis du er blevet inspireret til at kigge nærmere på pausen.dbio.dk/, så giv dig i kast med de fremragende øvelser. Måske kan du endda tage en kollega i hånden? Det er utroligt så meget nemmere det bliver, når man er to. Desværre er min motionscykel ikke en tandem.

Rigtig godt nytår til jer alle.

Mange hilsner fra Camilla Bjerre

75