Archive for the ‘Sammen bliver vi stærkere - og sundere’ Category

Sammen bliver vi stærkere - og sundere

mandag, juni 3rd, 2013

Af Camilla Bjerre

Kære medlem

Vi skal alle blive længere på arbejdsmarkedet end for bare ganske få år siden. Mulighederne for tilkendelse af førtidspension er blevet minimeret, og efterløn er der ikke mange, der fremadrettet kan læne sig op ad. Vi må derfor indse, at vores krop skal være frisk og arbejdsberedt, så den kan holde arbejdslivet igennem. Og forhåbentlig rigtig mange år ind i pensionsalderen også.

En sund krop handler om mange ting. Social velvære, søvn, sund kost, ingen rygning, og mange andre af alle de gode råd vi kender så godt, men denne blog handler om motion. For det er bevist, at en krop, der dyrker motion, er en krop, der holder i længden.

Motion er mange ting, og det der motiverer én person er tit noget helt andet, end det der motiverer din kollega. En måde at afprøve, hvad den enkelte bioanalytiker har brug for, er www.pausen.dbio.dk.
dbio har nemlig fået udviklet en lang række øvelser, der alle er udarbejdet med bioanalytikernes arbejdsområde for øje. Typisk har bioanalytikere problemer i den øvre del af kroppen, så derfor er øvelserne fokuseret på fingre, arme, skuldre og ryg. Der er også øvelser til ben, lår og balder, hvis nogen skulle have lyst til at tage vare på hele kroppen.
www.pausen.dbio.dk vil forhåbentlig motivere dig og dine kolleger til at lave motionen sammen – den sociale forpligtigelse er ofte tungtvejende, så hvis én person er primusmotor for at sætte motionen i system, så får I måske større held til at løfte alle de ansattes heldbred.

Måske er den person dig?

Mange hilsner fra

Camilla Bjerre