Archive for the ‘At blive en del af flokken’ Category

At blive en del af flokken

mandag, juni 17th, 2013

Af Camilla Bjerre

Kære medlem

dscn2085

”Hvis hun var så glad for at være det tidligere sted, så skulle hun være blevet der!”

Sådan hvislede en kollega til mig under et personalemøde, da en nyansat kom med (endnu) en god ide til en forandring, som hun havde med sig fra sit tidligere job. Det er rigtig mange år siden efterhånden, men jeg tænker faktisk ofte på hendes bemærkning. Oftest i forbindelse med nye kolleger, der alle har ideer til forandringer. For nyansatte – erfarne som uerfarne – kommer jo ind på den nye arbejdsplads med et helt andet syn på de arbejdsgange og rutiner, vi arbejder under. Og ligger der ikke en oplagt mulighed i det?

Da jeg var til Nordisk kongres for bioanalytikere i hele norden (NML) i sidste uge, hørte jeg en oplægsholder fortælle, at tre måneder efter en ny er trådt ind på arbejdspladsen, er vedkommende blevet en solid del af flokken, og er knap så tilbøjelig til at drage tidligere erfaringer ind eller undre sig over måder at agere på. Jeg tænker, at den forholdsvis hurtige inklusion måske handler om, at vi som nyansatte er meget fokuserede på at komme til at passe ind. Det er jo et sted, man skal være mange år fremadrettet, og at gøre et godt indtryk er alfa og omega i starten.

De tre måneder er relativt kort tid, så det vil sige, at hvis man virkelig skal have nogle brugbare erfaringer eller observationer ud af de nyansatte, så skal man give dem plads til at kommentere på det, de ser. Så kan deres ideer til mere eller mindre åbenlyse forandringer, som vi andre ikke har øje for, blive brugt konstruktivt for de ansattes skyld og ultimativt for patientens skyld.

Her er et par ideer at reflektere over:
Er det realistisk at holde et evaluerende møde med nyansatte et par måneder efter ansættelsen, så deres ideer samles op?
Eller skal der spørges direkte til deres erfaringer eller observationer ved personalemøder? Eller hvad med en følordning, hvor der i ”mentorrollen” ligger en forpligtelse til at opfordre de nyansatte til at komme med sine ideer til forandrede arbejdsgange?

Hvad er din holdning til at drage gavn af nyansattes tidligere erfaringer?

Hilsner fra Camilla