Archive for the ‘Håndeksem’ Category

Håndeksem

onsdag, november 7th, 2012

Af Camilla Bjerre

Kære medlem

Håndsprit, blodprøve, håndsprit, EKG, håndsprit – flytter vogn til næste patient - håndsprit, blodprøve, håndsprit, EKG, håndsprit osv.
Sådan lyder den mest grelle standard for håndhygiejne, jeg har hørt om.
Nogle arbejdssteder foreskriver nemlig, at håndvask aldrig kan stå alene - sprit skal indgå hver eneste gang. Men set i lyset af, at håndeksem er dobbelt så hyppig hos sundhedspersonale, som i resten af befolkningen, og at hyppig afspritning menes at være en væsentlig årsag, vil dbio nu undersøge, hvor videnskabeligt underbygget hygiejneprocedurerne er.

Vi ved nemlig fra en ny ph.d.–afhandling af Kristina Ibler, læge på dermatologisk afdeling på Roskilde Sygehus, at sjældnere brug af håndsprit er en del af løsningen mod håndeksem.
Derfor vil dbio arbejde for at påvirke beslutningstagerne, så der i håndhygiejneprocedurerne bliver indarbejdet valgfrihed mellem brugen af håndvask og håndsprit. En valgfri procedure kan minimere brugen af håndsprit, eftersom nogle af afspritningerne vil blive erstattet af korrekt håndvask med vand og sæbe. Dermed skånes sundhedspersonalets hænder og forhåbentlig minimeres forekomsten af håndeksem fremover.

Når vi har undersøgt, om procedurerne er videnskabeligt underbygget, vil I selvfølgelig få en grundig information om resultatet.

Allerede nu kan I dog finde viden på dbio’s hjemmeside via dette link.

Som en sidste krølle på halen vil jeg gøre opmærksom på den service, dbio yder i arbejdsskadesager. For skulle du være så uheldig, at pådrage dig arbejdsbetinget håndeksem, så kan dbio’s arbejdsskadekonsulent, Vibeke, hjælpe dig med at føre din sag. Dbio har indtil nu hjulpet stort set alle håndeksemssager til en anerkendelse med erstatning, og vi vil også meget gerne hjælpe dig.

Dbio kører arbejdsskadesagerne uden omkostninger for medlemmerne, og den fulde erstatning tilfalder selvfølgelig medlemmet alene.

Mange hilsner

Camilla Bjerre